TDT Peer Conference – Timisoara – Post Mortem

Iata ca prima tabara de testare a avut loc si la Timisoara! Pentru mine, in calitate de gazda, evenimentul a inceput cu o zi inainte pentru organizarea logistica. Si ziua de sambata a inceput mai devreme si putin mai agitata, doream sa ma asigur ca totul este conform planului, cafeaua e fiebinte si spatiul e pregatit pentru o zi de dezbateri constructive. In final, impreuna cu Oana, Catalin, Alex si Gabi, primii sositi, am ales sa ne desfasuram intr-un open space (initial pregatisem un meeting room) si cred ca a fost o idee foarte buna.

Lumea a fost punctuala, am avut si o substitutie de ultim moment, dar in final ne-am reunit in efectiv complet si am putut demara cu prezentarile. Dupa ce am spart gheata si ne-am prezentat fiecare ce si cum facem, a urmat prima prezentare sustinuta de Gabi “Tester cu beneficii“ in care focusul a fost pe cum sa facem lucrurile (in speta testingul) mai bine, mai eficient.

Au urmat comentarile pe marginea subiectului, am inceput sa intelegem si sa ne raportam la cum se desfasoara aceasta activitate in peisajul de dezvolatare software timisorean, iar apoi discutiile au continuat si in pauza de masa la o pizza aburinda.

Dupa-amiaza a continuat cu prezentarea Ramonei, Metode experimentale aplicate in testare, unde cu totii incercam sa ne aducem aminte din scoala teoria statisticii. Concluzia a fost interesanta si evident supusa necontenit discutiilor. La fel cum s-a intamplat dupa prezentarea lui Iulian pe marginea rezultatelor obtinute aplicand Risk based testing.

Discutiile s-au animat mai mult in final cand Catalin a abordat un subiect controversat … agile testing. Si spun controversat pentru ca auditoriul s-a impartit in doua, cei care practica si cei care nu. Si de aici o multime de comentarii si opinii.

Una peste alta, evenimentul a fost un succes si toata lumea s-a manifestat pentru continuarea taberei.

Adi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *