Despre noi

Despre software testing și nu numai

Tabăra de Testare este o comunitate formată din testeri și alți profesioniști din industria IT care, în cadrul unor întâlniri informale lunare, împărtășesc din cunoștințele proprii și învață din experiențele profesionale ale celorlalți membri.

Meetup

Întâlnirile lunare de la Tabăra de Testare (TdT) sunt organizate pe Meetup, o platformă dedicată pentru organizarea evenimentelor. Pentru a participa la astfel de întâlniri, mai întâi trebuie să te înscrii în grup, după care vei primi notificări în legătură cu evenimentele TdT. Răspunzând afirmativ invitației la o întâlnire a Taberei, îți rezervi un loc, un ecuson și posibilitatea de a contribui la o experiență de învățare. 

De ce să participi la întâlnirile Taberei de Testare, poate te întrebi. Un motiv este conținutul sesiunilor, din care poți învăța sau deprinde lucruri inedite, de la cele mai tehnice la cele din categoria soft skills. O varietate de subiecte au fost acoperite până acum, în formate diverse, de la prezentări și ateliere pe teme de testare sau conexe acesteia, la sesiuni ludice de învățare sau clinici de testare. Și pentru că vorbim de o comunitate, vei cunoaște oameni noi, cu cel puțin o pasiune comună și o perpectivă diferită.  

Content owner

La Tabără susținem experiențele personale și propriile lecții învățate ca fundament pentru conținutul întâlnirilor, ceea ce înseamnă asumarea conținutului expus. Acesta este motivul pentru care avem content owners și nu neapărat prezentatori în calitate de coordonatori ai întâlnirilor. 

Dincolo de titulatura cu greutate, un content owner este un tester sau un coleg care interacționează cu testeri și care a identificat un set de cunoștințe sau o experiență prin care a trecut ca fiind pasibile de a fi utile și celorlalți membri din comunitate și le-a structurat într-un format în care se simte confortabil. Cu sprijinul echipei de facilitatori pe partea logistică, el coordonează întâlnirea, într-un cadru informal, cu participanți activi și idei filtrate critic și constructiv. Și cel mai adesea, totul continuă și dincolo de întâlnirea propriu-zisă, la o bere sau un ceai ori online.

Dacă te poți vedea în postura descrisă până acum, abordează-i pe facilitatori la următoarea întâlnire sau contactează-i prin intermediul formularului de contact. Oricum, te așteptăm la următoarea întâlnire!

DE CE FACEM CEEA CE FACEM

Filmuleț în limba engleză: https://youtu.be/wGwanteDaGY