Tabăra de Toamnă 2016

Când va fi: de pe 22 septembrie (joi seara) până pe 25 septembrie.

Unde: la Cabanele Balu și Piatra Bufniței din Harghita Băi.

Cât costă: 500 lei de persoană – pachetul include cazare în regim de pensiune completă.

Înregistrare:Toate locurile la acest eveniment s-au ocupat.

Agenda:


Ziua 0 - Joi, 22 Septembrie
16:00-20:00
Adina MoldovanDolly Pente
Descrierea atelierului
Ai ajuns mai repede la Balu? Cere un black box de la echipa Test Lab. Vei invata despre problem solving.

Adina e un alt-tester de la Altom. Ii place sa exploreze aplicatii, sa se joace cu frameworkuri, sa coordoneze proiecte si cel mai important, sa lucreze cu oameni motivati. Adina crede ca testarea e mult mai mult decat un job, iar pentru ea a devenit un stil de viata: de la intrebarile care le adreseaza, pana la cautarea continua de modalitati de imbunatatire.
Este implicata in Test Laburi din 2013 la conferinte ca Eurostar, Belgium Testing Days, STAREast si abia asteapta primul Lab la Tabara de Toamna!

Dolly e tester la Altom de 2 ani. Lucrand pe diferite proiecte, alaturi de oameni pasionati si talentati, a avut ocazia sa cunoasca testarea exploratorie si sa invete cum sa se adapteze diferitelor contexte. Incepand de la usability pana la automation, incearca sa isi imbunatateasca abilitatile in testare invatand si explorand cat mai multe arii. In prezent, e interesata de diferite tehnici de testare si de munca in echipa si coordonarea acesteia. Dolly este activa la intalnirile comunitatii Tabara de Testare si la conferintele de testare locale.

Bun venit la Tabăra de Toamnă! - Adina Moldovan, Dolly Pente

20:00-21:00
Cina
21:00-22:30
Prezentarea participanților

Ziua 1 - Vineri, 23 Septembrie
TRACK 1
TRACK 2
TRACK 3
TRACK 4
8:30-9:30
Micul dejun
9:30-13:30
Andreea Vescan
Descrierea atelierului
Pornind de la ce se ințelege prin calitatea unui sistem soft si de la scopul testarii (de a furniza informații), acest atelier te va ajuta sa stabilești tipul de cercetare pe care sa il folosești in funcție de misiunea testarii, obiectivele ei si de etapa de dezvoltare a sistemului soft.
Atelierul va fi structurat pe mai multe parti (2-3, cate una pentru fiecare etapa de dezvoltare), fiecare combinand teoria cu practica, participanții determinand tipuri de bug-uri in funcție de scopul testarii si de faza de dezvoltare a sistemului soft (implementare modul si de integrare module, faza de "release").

Andreea este cadru didactic in cadrul Departamentului de Informatica (Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea Babes-Bolyai), considerandu-se o persoana pragmatic si dedicata. Ii place meseria pe care o practica, fiind visul din copilarie acum implinit. S-a dedicat si vietii de parinte, aceasta oferindu-I satisfactii neimaginate! La reintoarcere din concediul de maternitate a regasit dorinta de a studia, participand la diverse cursuri (BBST) si conferinte. A participat la diverse proiecte de cercetare, ultimul avand ca si tema dezvoltarea si imbunatatirea metodelor de selectie/prioritizare in cadrul regression testing. In ultima perioada a fost preocupata de dezvoltarea personala, participand la diverse cursuri de imbunatatire (si) a inteligentei emotionale.

Gandirea de detectiv in meseria de tester - Andreea Vescan

Matei Miron
Descrierea atelierului
Scopul atelierului este de a dovedi ca oricine poate sa scrie teste automatizate pentru aplicatii web folosind un framework paricularizat bazat pe Selenium. Ca si structura, vei incepe prin a scrie teste impreuna cu Matei intr-un addon pentru Firefox (XLT Script Developer) in care vei vedea cum sa structurezi un test si ce ar fi bine sa contina. Va explica toate avantajele folosirii si rularii testelor direct din addon-ul de Firefox.
In a doua parte vei exporta testele create in Java pentru a putea beneficia de multe avantaje: Multibrowser support, WebDriver API, rularea testelor cu Maven, rapoarte custom si gruparea rapoartelor intr-o baza de date.
Recomandarea lui Matei e ca participantii la acest atelier sa aiba:
* Cunostinte minime selectori (CSS sau XPath) pentru selectarea elementelor. Un scurt intro: http://ejohn.org/blog/xpath-css-selectors/
* Cunostinte minime despre Java sau orice alt limbaj de programare orientat obiect (obiecte, clase, metode).


Povestea lui Matei in software testing a inceput in 2015. Am dezvoltat o pasiune pentru tot ce inseamna automatizare si asta mi se trage din perioada liceului cand am lucrat la un software de automatizare pentru jocuri online (game bots). Inainte de testarea software am lucrat in testare de jocuri 1 an. Este o experienta destul de diferita fata de testarea software dar la fel de frumoasa.

Testarea automata folosind framework-ul XLT - Matei Miron

Bogdan Szabo
Descrierea atelierului
Deși folosim în fiecare zi această tehnologie, de câte ori ne gândim de ce e nevoie ca să funcționeze un simplu browser, sau de unde vine informația pe care o accesăm? Pentru a evalua cauza unei probleme ne ajută să înțelegem mecanismele din spatele interfeței. "Cum functioneaza Web-ul" este un atelier unde vei descoperi în mod practic care e istoria world wide web, cum funcționează protocolul http, cum se instalează un server web, cum se scalează servicii web, de ce folosim HTML, complexitatea CSS-ului si limbajul de programare Javascript. Este un atelier util pentru cei care testeaza aplicatii web.

Bogdan este programator și a avut un prim contact cu un calculator înainte de a învăța să scrie. Era un Commodore c64 și de atunci e fascinat de ce poți realiza cu o tastatură și un monitor. Este un programator mestesugar care a implementat servere, servicii web, dar și aplicații desktop și mobile. Este preocupat de a scrie cod cat mai bun si testabil. Are experienta de programare in mai multe limbaje precum C/C++, Java, D, JavaScript, Swift si PHP. In anul 2014 la National Instruments a tinut coding katas unde a demonstrat cum se scriu unit teste folosind TDD si BDD si a facilitat coding dojos, unde si-a ajutat colegii sa invete cum sa lucreze folosind TDD. Din 2016 lucreaza la Altom Consulting, unul dintre rolurile lui fiind sa isi ajute colegii sa isi imbunatateasca abilitatile de programare. Acolo tine ateliere si prezentari pe diverse teme tehnice.

Cum functioneaza Web-ul - Bogdan Szabo

Camelia Codarcea
Descrierea atelierului
Ca parte din cursurile pe teme agile pe care le organizez, facilitez atelierul de crearea a unui produs de la concept până la livrare utilizând Scrum. Jocul de roluri, înțelegerea nevoii clientului, crearea de backlog și estimarea lui, simularea unui Sprint - sunt doar câteva din etapele parcurse în acest atelier. Dacă vrei să obții imaginea de ansamblu a ceea ce înseamnă un proiect Scrum dincolo de teorie, te aștept cu drag la atelierul meu.

Camelia, cofondatoare a AgileHub, pasionată de leadership, de vorbitul în public și de interacțiunile dintre oameni, își dorește să evidențieze latura umană a IT-ului. Călătoria în lumea agilă și-a început-o în Germania, fiind în prezent Agile Coach ghidând echipele și organizațiile în transformarea agilă.

Agilitate: de la concept la livrabil - Camelia Codarcea

13:30-15:00
Prânzul
15:00-19:00
Geo Melestean
Descrierea atelierului
Pe parcursul acestei sesiuni vei afla despre ce rol are feedback-ul in comunicarea de zi cu zi precum si cum sa il oferi dar sa si ceri feedback constructiv. De asemenea , vom discuta despre ce blocaje exista pentru fiecare in oferirea de feedback si ne vom uita si la cum il primim la randul nostru.

Geo este pasionata de training, de oameni, de gatit, experiente inedite, explorarea unor noi culturi si moduri de a fi. Nu o sa zic niciodata nu pot sa fac asta. O sa zic sigur gasim o solutie! 🙂

Arta de a cere si de a primi feedback - Geo Melestean

Alina Ionescu
Descrierea atelierului
Acest workshop are ca scop familiarizarea participantilor cu o serie de tooluri si concepte utile in lumea DevOps. Vom porni de la 0 cu setarea unui environment de continous delivery. Totul va fi hands-on. Ajuta daca aveti VirtualBox instalat in prealabil. In cadrul atelierului, intr-o prima faza, vom seta mediul pe care vom lucra. Apoi vom discuta despre conceptele si toolurile folosite. Ulterior va fi o parte practica, unde veti putea configura voi tot ceea ce e necesar pentru a avea un mediu de continuous delivery. Sesiunea se va incheia cu concluzii si intrebari de la voi. Dupa acest workshop, veti avea masina virtuala pe care ati lucrat, cu tot ce am facut, si puteti continua sa explorati si acasa.

Alina lucreaza de peste 9 ani ca tester. A inceput cu testarea manuala si incet, incet, pentru ca nu ii placeau taskurile repetitive, a ajuns sa lucreze pe partea de automatizare.
Ea e membru activ in Tabara de Testare in Timisoara si in continuare cauta metode de a imbunatati felul in care lucreaza.
Impartasirea cunostintelor si experientei din cadrul Taberei de Testare o ajuta foarte mult.
In prezent, Alina e interesata de lumea DevOps si vrea sa afle si sa invete cat mai multe.

GoCD si Docker - Alina Ionescu

Bogdan Szabo
Descrierea atelierului
Deși folosim în fiecare zi această tehnologie, de câte ori ne gândim de ce e nevoie ca să funcționeze un simplu browser, sau de unde vine informația pe care o accesăm? Pentru a evalua cauza unei probleme ne ajută să înțelegem mecanismele din spatele interfeței. "Cum functioneaza Web-ul" este un atelier unde vei descoperi în mod practic care e istoria world wide web, cum funcționează protocolul http, cum se instalează un server web, cum se scalează servicii web, de ce folosim HTML, complexitatea CSS-ului si limbajul de programare Javascript. Este un atelier util pentru cei care testeaza aplicatii web.

Bogdan este programator și a avut un prim contact cu un calculator înainte de a învăța să scrie. Era un Commodore c64 și de atunci e fascinat de ce poți realiza cu o tastatură și un monitor. Este un programator mestesugar care a implementat servere, servicii web, dar și aplicații desktop și mobile. Este preocupat de a scrie cod cat mai bun si testabil. Are experienta de programare in mai multe limbaje precum C/C++, Java, D, JavaScript, Swift si PHP. In anul 2014 la National Instruments a tinut coding katas unde a demonstrat cum se scriu unit teste folosind TDD si BDD si a facilitat coding dojos, unde si-a ajutat colegii sa invete cum sa lucreze folosind TDD. Din 2016 lucreaza la Altom Consulting, unul dintre rolurile lui fiind sa isi ajute colegii sa isi imbunatateasca abilitatile de programare. Acolo tine ateliere si prezentari pe diverse teme tehnice.

Cum functioneaza Web-ul (continuare) - Bogdan Szabo

Camelia Codarcea
Descrierea atelierului
Ca parte din cursurile pe teme agile pe care le organizez, facilitez atelierul de crearea a unui produs de la concept până la livrare utilizând Scrum. Jocul de roluri, înțelegerea nevoii clientului, crearea de backlog și estimarea lui, simularea unui Sprint - sunt doar câteva din etapele parcurse în acest atelier. Dacă vrei să obții imaginea de ansamblu a ceea ce înseamnă un proiect Scrum dincolo de teorie, te aștept cu drag la atelierul meu.

Camelia, cofondatoare a AgileHub, pasionată de leadership, de vorbitul în public și de interacțiunile dintre oameni, își dorește să evidențieze latura umană a IT-ului. Călătoria în lumea agilă și-a început-o în Germania, fiind în prezent Agile Coach ghidând echipele și organizațiile în transformarea agilă.

Agilitate: de la concept la livrabil (continuare) - Camelia Codarcea

19:30-20:30
Cina
20:30-
Adina MoldovanDolly Pente
Descrierea atelierului
Unii testeri se distreaza dansand. Alti testeri se distreaza testand. Hai sa logam buguri! Afla cum e sa lucrezi intr-o echipa de voluntari pe o aplicatie open source.

Adina e un alt-tester de la Altom. Ii place sa exploreze aplicatii, sa se joace cu frameworkuri, sa coordoneze proiecte si cel mai important, sa lucreze cu oameni motivati. Adina crede ca testarea e mult mai mult decat un job, iar pentru ea a devenit un stil de viata: de la intrebarile care le adreseaza, pana la cautarea continua de modalitati de imbunatatire.
Este implicata in Test Laburi din 2013 la conferinte ca Eurostar, Belgium Testing Days, STAREast si abia asteapta primul Lab la Tabara de Toamna!

Dolly e tester la Altom de 2 ani. Lucrand pe diferite proiecte, alaturi de oameni pasionati si talentati, a avut ocazia sa cunoasca testarea exploratorie si sa invete cum sa se adapteze diferitelor contexte. Incepand de la usability pana la automation, incearca sa isi imbunatateasca abilitatile in testare invatand si explorand cat mai multe arii. In prezent, e interesata de diferite tehnici de testare si de munca in echipa si coordonarea acesteia. Dolly este activa la intalnirile comunitatii Tabara de Testare si la conferintele de testare locale.

Test Lab - Adina Moldovan, Dolly Pente


Ziua 2 - Sambata, 24 Septembrie
TRACK 1
TRACK 2
TRACK 3
TRACK 4
8:30-9:30
Micul dejun
9:30-13:30
Radu Dragos
Descrierea atelierului
Suntem dependenți de Internet. Majoritatea produselor software folosesc resurse și servicii distribuite pe mașini diferite, interconectate prin intermediul Internetului. Un tester are un mare avantaj dacă înțelege Internetul, de la concepte generale la fiecare pachet care este transmis între interfața web și serverul de baze de date. Având în minte cultura DevOps, atelierul dorește să demonstreze cât de simplu se pot aprofunda aceste concepte legate de rețelistică, și sysadmin propunând dar fără a se limita la misiuni simple cum ar fi:
-înțelegerea prin joc și simulare a noțiunilor fundamentale ale
Internetului (IP, netmask, gateway, routing, DNS)
-diferențiere și configurare de echipamente de rețelistică: hub, switch, router, access-point, wireless router
-scriere de aplicații client/server folosint socket (mini client/server
web) folosind 1-5 linii de cod
-capturare de pachete în rețea pentru identificarea problemelor de
comunicare și reverse engineering
-dacă timpul permite, Linux: instalarea, configurare în rețea,
instalare/configurare servicii, monitorizare performanță, analiza
logurilor, securizare.

Radu este un alt fel de prof de info la UBB, căruia chiar îi place sa predea studenților, iar studenții sunt încântati de stilul lui. Evalueaza că știe rețelistică și lucreaza ca sysadmin. Nu se prea pricepe la programare și testare, vine in tabără la un schimb de experiență, dorind să afle lucruri noi și să învețe pe alții din ceea ce știe el.

Retelistica pentru testeri - Radu Dragos

Alexandru Zavoianu
Descrierea atelierului
Alexandru propune o solutie puternica de testare, portabila si multiplatforma, pe care vrea sa o exemplifice si sa o implementeze impreuna cu voi in cadrul unui atelier. Participantii vor lucra in echipe si vor scrie teste automate pentru Android, si le vor rula pe Raspberry pi3. Limbajul de programare sugerat este Pyhton.
Recomandarea lui Alexandru e ca participantii la atelier sa aiba cunostintele de baza de programare, precum si cunostinte de testare. Nivelul atelierului este mediu spre avansat.

Alexandru este in testare de 4 ani, a lucrat pana acum pe Windows, OS X, Android si iOS. Crede ca rolul unui tester este foarte important in orice companie de IT, si cauta continuu sa isi dezvolte creativitatea in acest domeniu.
Ii place sa fotografieze, sa calatoreasca, sa joace foosball, sa inoate si sa faca origami.

Razz - testare automata pentru Android - Alexandru Zavoianu

Calin MarchisGabi Kis
Descrierea atelierului
Pe parcursul atelierului o sa adresam cateva cerinte "clasice" de testare de performanta. De la alegerea scenariului sau scenariilor pana la configurare si interpretarea rezultatelor.
O sa incepem cu o introducere scurta in arhitectura client-server, structura diferitelor tipuri de request-uri si metode de monitorizare. O sa discutam si despre cateva elemente din JMeter si monitorizarea mediului testat.
Atelierul presupune crearea, configurarea, executia si interpretarea rezultatelor in functie de cerintele clientilor.

Calin este absolvent al Facultatii de Inginerie Electrica, specializarea Instrumentatie si achizitie de date, din cadrul UTCN si al Facultatii de Studii Economice si Gestiunea Afacerii, specializarea Informatica Economica din cadrul UBB din Cluj Napoca. Un tester pasionat, dornic de perfectionare si imbunatatirea skill-urilor tehnice si non-tehnice, cu o experienta de 2 ani pe proiecte din diverse domenii.
Gabi lucreaza in testare de peste 13 ani avand diferite roluri, de la tester, test lead, automation developer, test manager pana la manager de departament. Pasionat de testarea automata, cu o abordare tehnica asupra testarii in general, orientat spre invatare continua si o imbunatatire a calitatii si a modului de lucru in testare.

Solutii practice in testarea de performanta - Calin Marchis, Gabi Kis

Claudiu DraghiaOana Casapu
Descrierea atelierului
Claudiu si Oana propun un atelier in care vei invata prin experimentare. Lucrand in echipa, vei testa o aplicatie pregatita de ei . Vei exersa diferite abordari in testarea de tip back-box pentru a intelege cand si unde pot fi utile. Abordarile propuse pentru atelier sunt:
* Testarea pe baza de scripturi de test
* Testarea exploratorie.
La final va fi un debriefing in care se va discuta cum s-a desfasurat testarea in fiecare echipa, care au fost provocarile, precum si cum evalueaza fiecare echipa beneficiile si punctele slabe ale fiecarei abordari.
Atelierul este destinat atat celor care vor sa invete testare, cat si celor care au deja experienta cu o abordare si vor sa inteleaga si sa invete una diferita.

Claudiu si Oana s-au cunoscut in cadrul Taberei de Testare. De-a lungul timpului au avut discutii si dezbateri despre abordari in testare. Atelierul propus de ei este rezultatul acelor discutii. Primul job al lui Claudiu ca și tester a fost în 2004. A lucrat în proiecte outsourced, cu preț fix, de mentenanță și ocazional în "proof of concepts". În ultimii ani s-a ocupat de asigurarea calității și implementamentarea de standarde (CMMI, ITIL, ISO). Dar testarea a ramas o pasiune. A început o serie de proiecte cu și despre testare: The Testing Map, Testing Challenges, cât și o variantă proprie de Lego Scrum. Oana lucreaza ca tester, test manager si manager de proiect de peste 10 ani. Proiectele in cadrul carora a lucrat de-a lungul timpului au fost foarte variate, oferindu-i posibilitatea de a experimenta in diverse contexte. Acum focusul ei este pe implicarea in cadrul comunitatii de testare. Impreuna cu colegii ei din Tabara de Testare, se ocupa de organizarea intalnirilor lunare din Cluj-Napoca. De asemenea, este instructor in cadrul cursului de BBST® Foundations.

Exerseaza diferite abordari in testare - Claudiu Draghia, Oana Casapu

13:30-15:00
Prânzul
15:00-19:00
Andreea Popescu
Descrierea atelierului
un atelier care își propune să ofere participanților:
- o viziune mai clară asupra ceea ce înseamnă termenul de usability, precum și aplicabilitatea în testare.
- un setup care să ajute testerul să poată să realiza o testare de usability pentru proiectele pe care lucrează/va lucra.
- informații cu privire la cum poate fi realizat un user research și de ce studierea de bază a antropologiei culturale este un puncy cheie în ceea ce înseamnă usability.
În cadrul acestuia vom parcurge câteva dintre punctele cheie care stau în spatele acestui concept, și anume: ce înseamnă usability, cum se organizează un user research și mai apoi cum creăm o persona, arhitectura informației, precum și elementele basic (un checklist) de care trebuie să se țină cont atunci când se organizează o sesiune de usability testing/audit.

Andreea este o persoană curioasă, căreia îi să descopere cât mai mult aplicabilitatea neuroștiinței și studiilor antropologice culturale în viața de zi cu zi, de aceea, primul ei job în domeniul IT, de Web developer nu i s-a prea potrivit și a migrat către testare, iar mai apoi către usability (unde și-a găsit “calea”), în prezent făcând parte din departamentul de testare din Evozon. A fost voluntar timp de 2 ani la Mozilla, experiență din care a învățat că un mediu multicultural necesită foarte multă adaptabilitate și învățare, iar din 2013 a făcut primii pași către public speaking. Înafară de ceea ce ține de job, este o persoană care iubește fotografia, natura și cochetează cu scrisul pentru proiectul România Sălbatică.

Usability: sa facem lucrurile mai bune pentru utilizatori - Andreea Popescu

Ioana StepanschiMadalina Ciobanu
Descrierea atelierului
Acest atelier urmareste prezentarea conceptelor de Continuous Delivery, BDD, utilitatea testarii unui API, importanta si structura unui framework de testare.
Vom avea mai multe exercitii practice pentru a consolida informatiile teoretice si vom construi si implementa impreuna un scenariu de test al unui Api Rest prin BDD in C#.
Let's have fun and share the knowledge!

Madalina si Ioana lucreaza impreuna de mai bine de un an la acelasi proiect in contextul Continuous Delivery. Ele se ocupa impreuna cu ceilalti colegi testeri de procesele de testare in toate fazele proiectului.
Entuziaste si deschise in a invata lucruri si tehnologii noi, Ioana si Madalina iubesc calatoriile, cateii si cadourile.

Testarea API-urilor prin BDD - Ioana Stepanschi, Madalina Ciobanu

Oana CasapuElena PopaDolly PenteDorel Natea
Descrierea atelierului
Tururile unei aplicatii sunt o tehnica foarte utila in testare, dar nu multa lume o incearca. Noi iti propunem un atelier in care sa exersezi practic cateva tipuri de tururi. Vei avea ocazia sa afli detalii despre ele si sa le incerci cu mana ta pe aplicatia propusa de noi.
O etapa esentiala in cadrul atelierului este debriefing-ul. In cadrul acestuia vom analiza impreuna cu toti participantii cum a aplicat fiecare echipa tehnica, ce a fost util, ce provocari a intampinat. La final, am vrea sa stim daca si cum vei aplica aceasta tehnica in proiectele tale.

Este un atelier potrivit atat pentru participantii care vor sa invete testare, cat si pentru cei care au deja experienta in testare si vor sa aprofundeze aceasta technica.

Echipa noastra s-a format in contextul concursului TeamSTAR, unde am propus aceasta tema pentru meetupul din competitie, organizat la TdT Cluj. Am dori sa organizam acest atelier in cadrul Taberei de Toamna in aceeasi formatie, adica echipa initiala din concursul TeamSTAR.
Oana lucreaza ca tester, test manager si manager de proiect de peste 10 ani. Proiectele in cadrul carora a lucrat de-a lungul timpului au fost foarte variate, oferindu-i posibilitatea de a experimenta in diverse contexte. Acum focusul ei este pe implicarea in cadrul comunitatii de testare. Impreuna cu colegii ei din Tabara de Testare, se ocupa de organizarea intalnirilor lunare din Cluj-Napoca. De asemenea, este instructor in cadrul cursului de BBST® Foundations.
Dorel lucreaza ca tester avand experienta in proiecte diverse atat in testarea manuala cat si in cea automata. Curios sa invete lucruri noi in fiecare zi si lucrand la imbunatatirea skill-urilor tehnice si non-tehnice, e implicat in diferite proiecte si initiative care se intampla in Cluj Napoca (ex. evenimente TEDx, makerspaces, festivale de film).
Dolly e tester la Altom de 2 ani. Lucrand pe diferite proiecte, alaturi de oameni pasionati si talentati, a avut ocazia sa cunoasca testarea exploratorie si sa invete cum sa se adapteze diferitelor contexte. Incepand de la usability pana la automation, incearca sa isi imbunatateasca abilitatile in testare invatand si explorand cat mai multe arii. In prezent, e interesata de diferite tehnici de testare si de munca in echipa si coordonarea acesteia. Dolly este activa la intalnirile comunitatii Tabara de Testare si la conferintele de testare locale.
Elena lucreaza ca tester de 4 ani. In acest timp a avut ocazia sa lucreze pe proiecte din domenii diverse, cu diferite metodologii de dezvoltare a proiectelor. In timpul liber incearca sa ajunga in cat mai multe excursii si sa cunoasca oameni noi. Invatarea si educatia sunt subiecte de interes pentru ea, si nu doar din perspectiva invatacelului. Motiv pentru care este inscrisa ca si profesor voluntar in programul Code Club World.

Tururi de testare - Testeaza pentru a invata - Oana Casapu, Elena Popa, Dolly Pente, Dorel Natea

Lucian Stroie
Descrierea atelierului
Tester-ii sunt uneori priviti ca un element secundar intr-o echipa de scrum, si asta deoarece de multe ori contributia lor poate trece neobservata, sau este considerata a se intampla doar intr-o anumita perioada a iteratiilor. Aceasta sesiune este un execitiu de grup in care vom construi impreuna un model care ne poate ajuta pe fiecare sa ne analizam contributia reala la activitatea echipei si in aceasi timp sa evidentiem cata testare are loc (sau nu ..) in cadrul echipelor noastre.
E important ca participantii sa fi lucrat sau sa lucreze intr-un mediu agile.

Cu mai mult de 10 ani in urma Lucian si-a inceput drumul in lumea dezvoltarii software intr-o pozitie de testare, care l-a plasat intr-o lume care a inceput sa il fascineze! A explorat aplicatii variate, de la embedded & firmware pana la aplicatii web si de mobil. Intre timp a avut si o ocolire prin zona de project management si agile transformation, care i-au imbogatit experienta in ceea ce priveste crearea de solutii de calitate. Totusi, testarea a ramas prima lui dragoste si crede ca ii poate oferi atat de multe de explorat si invatat.

Esti doar tester in scrum? Constientizeaza-ti contributia! - Lucian Stroie

19:30-20:30
Cina
20:30-
Adina MoldovanDolly Pente
Descrierea atelierului
La Test Lab se danseaza testand. Adina si Dolly ti-au pregatit o surpriza. Vino sa afli despre ce este vorba!

Adina e un alt-tester de la Altom. Ii place sa exploreze aplicatii, sa se joace cu frameworkuri, sa coordoneze proiecte si cel mai important, sa lucreze cu oameni motivati. Adina crede ca testarea e mult mai mult decat un job, iar pentru ea a devenit un stil de viata: de la intrebarile care le adreseaza, pana la cautarea continua de modalitati de imbunatatire.
Este implicata in Test Laburi din 2013 la conferinte ca Eurostar, Belgium Testing Days, STAREast si abia asteapta primul Lab la Tabara de Toamna!

Dolly e tester la Altom de 2 ani. Lucrand pe diferite proiecte, alaturi de oameni pasionati si talentati, a avut ocazia sa cunoasca testarea exploratorie si sa invete cum sa se adapteze diferitelor contexte. Incepand de la usability pana la automation, incearca sa isi imbunatateasca abilitatile in testare invatand si explorand cat mai multe arii. In prezent, e interesata de diferite tehnici de testare si de munca in echipa si coordonarea acesteia. Dolly este activa la intalnirile comunitatii Tabara de Testare si la conferintele de testare locale.

Test Lab - Adina Moldovan, Dolly Pente


Ziua 3 - Duminica, 25 Septembrie
8:30-9:30
Micul Dejun
9:30-12:30
Aventură în parc/Reluare sesiune favorita

Companii susținătoare a comunității Tabăra de TestareCompanii sustinatoare a comunitatii Tabara de Testare

Companii susținătoare a evenimentului Tabăra de Toamnă

sustinator-tabara

 


Nu știi ce e Tabăra de Toamnă? Poți citi despre viziunea și evoluția acestui eveniment aici. Iar despre cum a fost la edițiile precedente îți poți face o idee de pe paginile dedicate fiecărui eveniment.