TdT Timisoara #20 – Editie Aniversara

Am implinit 2 ani de Tabara de Testare in Timisoara

 

” Anul acesta, in luna Decembrie, am implinit 2 ani de existenta a Taberei de Testare in Timisoara. Pastrand traditia de anul trecut, am sarbatorit aniversarea putin mai repede, intr-un format mai special si cu o audienta mai numeroasa decat la intalnirile lunare.

De data aceasta ne-am intalnit sambata si am petrecut impreuna mai multe ore, dezbatand si intorcand AUTOMATIZAREA pe toate partile, in compania vechiului nostru prieten, Mario :). Gazda acestei editii aniversare si totodata intalnirea cu numarul 20, a fost ACI Worldwide.

1

 

Din dorinta de a face ceva mai deosebit, am invitat prieteni, cunoscuti care inca nu aveau cont pe meetup, pentru a le starni interesul si dorinta de a se alatura comunitatii noastre. Ne-am adunat 46 de participanti si pentru a ne aminti cu drag de intalnirea noastra, fiecare participant a primit cate un welcome package.

2

 

Dupa ce am terminat cafeaua de dimineata, am inceput discutiile despre automatizare. Dilema de automatizare de la care am pornit – „Fast, Good, Cheap: Pick any two!”, iar mai apoi am discutat despre WHY, WHAT, HOW and WHO AUTOMATES.  

Fiecare participant a avut la dispozitie un handout pentru a-si nota subiectele de interes pe care sa le propuna mai tarziu in cadrul Lightning Talks.

Formatul discutiilor a continut o prezentare teoretica, urmata de knowledge sharing a modului cum se intampla in practica in ACI si cum se intampla in companiile celorlaltor participanti.

Discutiile pentru fiecare sectiune au fost conduse dupa cum urmeaza:

Why Automate? – Bogdan Orasan

What to Automate? – Dan Zirmer

How to Automate? – Mihai Voda

Who should Automate? – Ramona Baleti

3

 

Partea a doua a intalnirii, dupa pranz, a constat in completarea pe un flipchart a 10 subiecte de interes ale participantilor. Mai apoi am votat si am inceput cu primele 3 subiecte de interes in fiecare din cele 3 colturi de discutii. 

4

 

Astfel am inceput Lightning Talks, fiecare participant avand libertatea sa se foloseasca de Regula celor 2 picioare si putand schimba grupul de discutii.

5

 

Am reusit sa antrenam in discutii o buna parte din participanti si ne-am imbogatit cunostintele cu experientele celorlalti.

Am invatat cum sa privim responsabilitatile unui testor versus unui programator, am dezbatut limitarile automatizarii, am analizat cand se justifica sa alegem un tool comercial si cand sa investim intr-un tool intern si multe alte aspecte ale automatizarii.

6

 

In incheierea intalnirii, Alina – careia ii multumim pentru tot ce a facut pentru Tabara de Testare, pentru implicarea neconditionata si energia pozitiva ce ne-o transmite mereu – a impartit diplome pentru Testerii Pasionati ai Taberei de Testare si pentru Testerul care s-a implicat cel mai activ in cadrul editiei aniversare.

7

Apoi am servit cate o felie din tortul aniversar.

8

 

Speram ca intalnirea a fost o experienta placuta atat pentru participantii fideli ai Taberei de Testare cat si pentru cei mai noi.

Multumim ACI Worldwide pentru ca ne-a fost gazda primitoare si ne-a pus la dispozitie logistica, bufetul suedez si nu in ultimul rand tortul aniversar.

Multumim tuturor membrilor TdT  pentru entuziasmul si suportul oferit de-a lungul celor 2 ani!

Ne reintalnim la anul cu forte proaspete, cu zambetul pe buze si cu experiente de neuitat! “

Ramona Baleti

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *