Tabara de Testare Timisoara #3 – Post factum

“Teste de interfata folosind Visual Studio”

Iata-ne la a treia editie a Taberei de Testare la Timisoara cu o tema foarte incitanta si indelung aclamata, si anume testarea automata si tool-uri specifice.

Iar Daniel a venit cu mult elan si in acelasi timp foarte bine pregatit sa ne arate cum trateaza Microsoft acest subiect. Am avut parte de o prezentare “live” despre cum sa abordam un “CodedUI” test integrat in Visual Studio 2010, cu exemple pregatite si ad-hoc, raspunzand astfel numeroaselor intrebari venite de la auditoriu.

Iar acestea nu au fost putine. 

Ceea ce a  ridicat mult interes, dar si provocari in acelasi timp pentru o parte din participanti au fost skillurile de programare pe care in buna masura testerul le poate pune in practica. 

Apoi au fost dezbaterile legate de aria de acoperire al tool-ului oferit integrat de Microsoft, ce aplicatii “recunoaste”, ce browsere suporta, dar mai ales ce nu suporta, fiecare raportandu-se la jobul sau de zi cu zi, respectiv la alte alternative viabile pe piata.

 Ca intotdeauna gazduirea si organizarea logistica oferita de Incubator a fost fara repros.

 Multumindu-i inca o data lui Daniel pentru prezentare, va asteptam la fel de interesati la editiile viitoare ale TdT si speram ca subiectele vor fi cel putin la fel de interesante.

 

de Adrian Mirea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *