Tabara de testare #2 Bucuresti – Post Mortem

In ultima saptamana a anului trecut, mai precis pe 28 Decembrie, Alexandra organiza o ultima intalnire a testarilor pe anul 2011. Mai jos puteti gasi cateva cuvinte din partea Alexandrei cu privire la aceasta intalnire.

Intalnirea de final de an intre pasionatii de testare a avut loc luni, 28 Decembrie, la ceainaria Rendez-Vous. Participarea a fost restransa, au raspuns la apelul facut de mine doar Crenguta M, Gabi Dobritescu si Michou (Mihai Balan). Cu toate acestea discutia a fost dinamica si animata, si desi am plecat cu un subiect prestabilit, discutiile au acoperit subiecte variate legate de domeniul testarii in general.

Tema propusa initial “cum sa nu scriem test-caseuri” a deschis dialogul (si ceaiurile calde dupa ploaia rece de afara). Fiind direct interesata de subiect, am gasit foarte interesante abordarile diferite ale celorlalti. Ca o concluzie si cel mai important pentru acest subiect este identificarea motivelor pentru care nu este necesara sau utila scrierea de test caseuri, precum si scopul final. Diverse tool-uri de testare precum si metode de testare gen Session Based Testing ajuta. Exemplu: toolul http://testing.gershon.info/reporter/ pe care, si ca urmare a discutiei cu Gabi, il consider unealta cea mai utila in sesiuni de testare ce nu necesita o planificare anterioara a testelor.

Discutia a deviat la diverse subiecte de testing. Ne-am bucurat de prezenta Crengutei, un proaspat venit in acest domeniu, pe care sper ca sfaturile noastre au ajutat-o. Gabi si Mihai au impartasit din experienta lor legata de interviuri si asa s-a ajuns la a discuta aprins despre tipurile de intervievare a persoanelor pentru junior testing. Ca idee finala cred ca cei ce sunt interesati de qa si testare si au nelamuriri sau intrebari de pus, pot cere ajutorul celor cu mai multa experienta si vor primi oricand ajutor.

S-au discutat multe despre testare, despre echipe si relatia cu dezvoltatorii. Din partea mea scopul acestei intalniri a fost atins, am cunoscut alte persoane pasionate de ceea ce fac, de testing si tot ce implica asta, cu dorinta de a impartasi din experienta lor si de a afla lucruri si abordari noi.

As vrea sa organizez si pe viitor (2012) astfel de intalniri, de cateva ore, cu un numar de participanti cat sa permita discutiile fara haos. Ar fi utile in acest scop sugestii despre ce ati fi interesati sa aflati (subiecte de discutie).

Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *