Noiembrie: deschiderea discutiilor pe testare automata la Iasi

Intalnirea lunii noiembrie a Taberei de Testare Iasi a avut ca tematica design patterns in testarea automata, iar in calitate de speaker pe colega noastra Diana Carciu, care ne-a impartasit din bogata ei experienta de development si automation. Pentru cei care nu au reusit sa ajunga, prezentarea o gasiti aici.

Diana a reusit sa imbine armonios notiunile teoretice cu exemple concrete folosind teste automate scrise in Selenium WebDriver, aplicate pe site-ul eBay, avand paginile Home, Login, Product, Cart si Checkout ca suport. S-a discutat ce tehnici de design pot fi folosite ca sa reducem timpul de mentenanta a testelor. Dintre acestea amintim: Transporter, Domain Test Object, Page Object Pattern. Intrebari din sala au venit pe tema paralelei cu tooluri gen QTP (daca Locator-ul din exemplele Dianei este sau nu echivalent cu Object din QTP repository).

S-a insistat pe cateva principii sanatoase care trebuie avute in vedere atunci cand se scriu testele automate: minimizarea cunostintelor unui test legate de UI, testele trebuie sa fie independente si totodata sa lase aplicatia intr-o anumita stare la sfarsitul testului (clean-up, restore, etc), minimizarea codului duplicat si suport pentru caderi multiple. Simt cum intrebarea lui Cosmin inca mai persista in aer: “Exista functia Verify in Webdriver?”… Pentru cei care doriti sa reduceti incertitudinea, va invitam sa lasati un comentariu la acest articol. Pe scurt am avut parte de prezenta incantatoare a Dianei, o prezentare eficienta, un volum de informatii suficent de digerat, presarat cu exemple concrete si la obiect.

Diana recomanda cu caldura cartea “The Automated Testing Handbook” de Lynda Hayes tuturor celor implicati in testarea automata.

Dorim sa multumim SOFTVISION– ului pentru sponsorizarea si sustinerea evenimentului. Am fost primiti cu multa atentie si ospitalitate. Din punct de vedere logistic, vrem sa fim consistenti la toate intalnirile de acum inainte si sa folosim templatetul powerpoint cu sigla Tabara de Testare. Il puteti descarca de aici

Felicitari Dianei pentru deschiderea sesiunilor de prezentari pe tema testarii automate! Pentru cine nu a fost acolo: ati pierdut o trecere in revista a catorva practici esentiale de asigurare a calitatii framework-ului de testare automata, asezonate cu cateva elemente teoretice introductive, adresate unui public larg, indiferent de nivelul la care se afla pe testarea automata.

Incurajam pe toti cei care lucreaza in domeniu sa puna in practica informatiile primite si sa vina cu intrebari sau sugestii. Bulgarele deja se rostogoleste, iar in decembrie va ajunge in curtea Roxanei Cracana pentru un follow-up pe subiect: Test Automation: From Record/Playback to Framework

Spiritele testarii automate s-au dezlantuit! Crezi ca vei putea tine pasul?

1 thought on “Noiembrie: deschiderea discutiilor pe testare automata la Iasi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *