La TdT Bucuresti s-a deschis Clinica de Testare

In luna februarie, la Tabara de Testare Bucuresti, am experimentat cu un nou format de intalnire: Clinica de Testare.

Acest format a presupus mai multe diferente fata de modul obisnuit in care se desfasoara o intalnire la Tabara de Testare.

Pentru inceput, inscrierile pentru participarea la intalnire au fost in format inchis. Pentru a putea participa, doritorii au trebuit sa completeze un formular, formular care a fost revizuit de grupul de organizatori. Fiecare participant a primit individual confirmarea ca poate participa la intalnire.

La intalnire au fost prezenti un numar redus de participanti – 10 in total. Ceea ce e o diferenta semnificativa fata de audienta obisnuita formata din 40-50 de oameni.

O alta diferenta semnificativa a fost modul de desfasurare al intalnirii. De data aceasta, in locul obisnuitelor prezentari cu un subiect dinainte cunoscut, am avut o discutie libera pe subiecte ridicate de participanti.

Pe baza de voluntariat mai multi participanti au prezintat o problema cu care se confrunta. Dupa o runda de intrebari menite sa ne ajute sa intelegem mai bine problema expusa, ceilalti participanti au putut prezenta situatii in care s-au confruntat cu probleme similare si ce au facut pentru a le adresa, sau au oferit sugestii pentru posibile modalitati de adresare a problemei.

Discutiile care au urmat au fost interesante si productive. Cred ca fiecare participant a aflat cel putin o chestie noua in urma lor.  In incheierea intalnirii, toti participantii au comentat ca au apreciat natura mult mai interactiva si participativa a acestui format.

Iata cateva din propriile lor cuvinte:

Interactivitatea noului format este un punct excelent. Spre deosebire de intalnirile gen conferinta/prezentare, acest format depaseste sfera teoriei si serveste problemelor reale cu care se confrunta testerii.

Am gasit un grup cu aceleasi probleme pe care le am si eu. M-am simt ca intre prieteni.

Mie mi-a placut formatul pentru ca a generat un schimb de pareri constructiv.

Per ansamblu intalnirea a fost un succes si vom continua sa organizam intalniri sub acest format si in viitor.

Data viitoare poate vei participa chiar tu!
GabiD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *