La discuția preliminară celei de-a treia ediții a Taberei de la Iași, Daniel, content owner-ul, s-a declarat surprins să afle că locurile pentru prezentarea sa s-au ocupat în doar câteva ore; că avem deja o listă de așteptare automată (faină funcționalite a platformei Meetup); că vreo 35 de testeri sunt dispuși să sacrifice jumătate de zi de weekend pentru a afla ceva despre usability (utilizez termenul netradus, întrucât am fost convinsă de această argumentare).
Gânduri pesimiste în privința auditoriului ne-au pocnit și pe noi, organizatorii, sâmbătă dimineață, odată cu stropii de ploaie de care încercam să ferim pachetele de protocol asigurate de Levi9.
Și totuși, cu puține excepții, testerii care și-au anunțat prezența au fost la ora 10 în sala CFCA. Adina le-a urat bun venit, a reluat pe scurt agenda și regulile de organizare pentru nou-veniţi. Apoi a continuat Daniel.
Daniel Puiu este developer, dar nu din această calitate a vorbit la Tabăra de Testare, ci din prisma titulaturii de User Experience Enthusiast. Cuvântul cheie credem că a fost entuziast, întrucât am avut parte de o experiență de învățare solidă din partea unui coleg motivat de pasiunea pentru o zonă de expertiză puțin luată în calcul.
Am trecut lejer prin slideuri referitoare la banalul bilet de călătorie CFR, apoi la un automat de cafea problematic dintr-un grandios mall, am ajuns și la bordul unui avion, mai târziu prin savană, după pe malul mării, pe autostrăzi și în final pe Transfăgărașan; s-a discutat despre costuri, rate de conversie, diagrame Guttenberg, principii Gestalt, heat maps. Ghiveci, ziceți? Da’ de unde… Din formularele de feedback a reieșit că participanții au avut parte de o prezentare foarte bine documentată, structurată și practică. Expunerea lui Daniel a cucerit prin concizie, claritate, exemple, exerciții euristice, referințe pertinente la fiecare secțiune și… o bună încadrare în timpul alocat. Puncte în plus au fost acordate de testerii exigenți (defect profesional) și pentru partea de prezentare, un tester apreciind sincer că, deși expus unor imagini idilice, de concediu, nu s-a simțit “pierdut în depărtări”.
În privința organizării am primit o serie de recomandări, dar actualul cadru al întâlnirilor TdT pare să fie optim pentru participanți. Pentru această ediție mulțumim pentru sprijin Centrului de Formare Continuă și Antreprenoriat și companiei Levi9. Apropo de logistică, am notat aprecieri și pentru prăjiturile bune pe care le oferim, deci suntem mai mult decât îndreptățiți să folosim clasica invitație a breslei: Come to our side, we have bugs and cookies!
Următoarea poveste de succes a Taberei de Testare Iași te poate avea pe tine ca personaj principal! Fii tu următorul content owner!