Tabara de Testare Timisoara #5 – Post factum


Lumea prin ochii unui prezentator 

    Odata ajuns in sala, incepi sa ai emotii, incep sa iti apara intrebari si sa ai framantari. Prezentarea e acolo, vei vorbi liber, dar oare vei reusi sa faci interesat un intreg public? Ce va fi daca se vor plictisi? Si daca nu vei sti sa raspunzi la intrebari? Si daca va dura mai putin decat ar trebui? Vor intelege ceva din prezentare? Li se va parea utila?

    Uneori simti ca ai vrea sa fugi de acolo, sa nu iti mai pese de nimic pentru ca ti se pare ca tot ce ai facut nu are nici o valoare, dar pe de alta parte ai vrea sa incepi si sa termini cat mai repede, sa sti ca poti pleca in sfarsit.

    Timpul trece, lumea incepe sa apara, se aduna tot mai multi, iar tu incerci sa ii studiezi pe toti si sa identifici care dintre ei cu ce se ocupa, incerci sa ii cunosti mai bine. Iti vezi colegii de facultate, colegii actuali, cunoscutii…

    Sala s-a umplut, se fac prezentarile, e clar ca e ultimul moment de respiro. Trebuie sa iti controlezi comportamentul. Fata si mimica le controlezi destul de bine, doar vocea mai are cate o scapare. Iti spui in minte o s-o fac si pe asta si incepi.

    Toata lumea e cu ochii la tine, parca asteapta ceva atat de interesant incat te intrebi daca va fi suficient ce le vei spune. Odata ce ai inceput e mult mai simplu, incerci sa ii vezi pe toti cu privirea, sa ai o atentie sporita la orice se intampla si sa gestionezi discutia asa cum ti-ai planificat-o.

    Nu e nimic ce nu poti observa, orice privire, orice soapta o vezi imediat si incerci sa o acoperi sau sa te gandesti ce anume a creat situatia respectiva. In momentul in care te apropii de final, nu ai mai vrea sa termini, iti dai seama ca e atat de lejera intreaga prezentare incat iti pare rau ca se va sfarsi in curand. Lungesti de timp cat poti, zici glume, nu te mai controlezi, in sfarsit poti fi tu, si culmea, lumea te aclama.

    Nu vrei ca prezentarea ta sa fie una oarecare, vrei ca lumea sa isi aminteasca de ea si realizezi ca a fost altfel. Faptul ca nu s-au folosit cartonase si totusi a fost interactiva te face sa fi multumit. Realizezi ca ti-ai facut probleme pentru nimic si cu nerabdare te gandesti la ce va urma.

    Va sfatuiesc pe toti sa incercati. Niciodata nu vei sti daca esti bun la ceva pana nu incerci si niciodata nu poti trai acele emotii fara sa treci prin asta. A fost un moment asa de interesant si realizezi ca e prima oara cand ai avut un public asa numeros. Nu uitati, nu puteti sa spuneti ca nu va place ceva, pana nu incercati! 

 

de Daniela Butoi

TDT Peer Conference #5 – Timisoara

Multumim tuturor celor care s-au inscris la “Tabara de Testare” – Timisoara #5
Ne intalnim ca de obicei la 18:30 la Incubatorul de Afaceri Software (Corp R, et.3).

Agenda:

  • 18:30 – 18:45 – Sosire participanți
  • 18:45 – 19:30 – Prezentare “Automation Tools – Selenium”
  • 19:30 – 20:20 – Discutii
  • 20:20 – 20:30 – Concluzii + Stabilirea temelor viitoare

Participanți:

1. Daniela Butoi – Prezentare “Automation Tools – Selenium”
2. Alina Ionescu – Facilitator
3. Adrian Mirea
4. Radu Ticiu
5. Bogdan Orasan
6. Madalina-Cristina Lukacs
7. Damian Andreea Valentina
8. Monica Nicoara
9. Adela
10. Daniel Jurescu
11. Ovi
12. Silvia Todea
13. Arpad Simo + invitat
14. Ciprian Spirea
15. Valeria Jitianu
16. Loredana Flondor
17. Gabriel Gardas
18. Adrian Vornic
19. Amelia Ianculescu
20. Delia Cruceru

Tabara de Testare Timisoara #4 – Post factum

“Tool-uri de testare: Selenium 2”

                Selenium. In jurul acestui subiect a levitat intalnirea de TdT de data trecuta. Ca sa fiu mai specifica, tema exacta a fost “Tool-uri de testare: Selenium 2”. Mie personal mi s-a parut unul dintre cele mai interesante teme de pana acum, iar discutiile care au avut loc in timpul si dupa prezentare, extrem de captivante si pline de informatii folositoare.

                Trebuie neaparat sa ii multumim lui Kuki, pentru prezentarea foarte buna in care ne-a aratat cum foloseste el Selenium pentru proiectul la care lucreaza, cum a integrat acest tool impreuna cu altele pentru a-si crea un mediu cat mai automatizat si din care poate sa interpreteze cu usurinta  rezultatele testelor sale. Am beneficiat si de un mic workshop, deoarece Kuki ne-a aratat, folosind Selenium IDE, cum scrii usor un test automat pentru o pagina web. Practic am facut o calatorie fascinanta de la simplitatea inregistrarii unui test cu Selenium, pana la partea mai complexa, in care testele devin pur cod Java(sau alt limbaj de programare). Kuki, iti multumim, esti o dictionar viu, dupa cum spunea cineva de la intalnire.

                De aceasta data am avut si un invitat mai special, si anume QA Manager-ul de la firma unde lucrez in prezent, care a venit tocmai din Salt Lake City, Utah, USA si care, la randul lui, a fost foarte incantat de ceea ce a vazut si a ascultat. Tin sa multumesc pe aceasta cale tuturor pentru amabilitatea de care au dat dovada cand i-am rugat sa tinem intalnirea in limba engleza. Chiar suntem un grup pe cinste si imi face o deosebita placere sa fac parte din el.

                Cum va spuneam mai sus, discutiile in urma prezentarii au fost foarte productive. Intrebari de genul: “Care sunt diferentele dintre Selenium 1 si Selenium 2”, “Pentru ce limbaje de progamare se pliaza acest tool” si raspunsurile aferente au fost numai bune de notat si memorat.

                In urma acestui meetup am plecat cu informatii noi si cu zambetul pe buze, ceea ce ma face sa cred ca TdT si-a atins scopul si de data aceasta.

                La cat mai  multe intalniri la fel de productive si cu oameni la fel de minunati sa avem!

                                                                                                                                                                                de Oana Radomir