Penetration, Javascript si Combinatorial Testing impreuna cu cod portocaliu de ninsoare

 

Precum v-ati putut da seama din titlu, pe 29 ianuarie (ziua cu cod portacaliu de ninsoare) am avut prima intalnire de pe anul 2014. Desi erau peste -10 grade si viscolea,  ne-am bucurat de participarea a aproximativ 50 de oameni intr-o locatie noua.

Multumim RINF si TechHub pentru gazduire si snacks-uri!

In ceea ce priveste prezentarile, am inceput cu o prezentare despre “Penetretation testing” sustinuta de Gabriel Goga. Aceasta prezentare a avut ca scop intelegerea abordarii testelor de penetrare a algoritmilor criptografici de tip bloc. Pe parcursul prezentarii Gabriel a facut o introducere foarte interesanta despre criptare, ne-a vorbit despre standardul DES(Data Encryption Standard), diferenta dintre descifrare si decriptare precum si despre metode de penetrare al algortimului DES: “man in the middle”, aproximari liniare ale Sbox-urilor.

A doua prezentare a fost “Testarea aplicatiilor Javascript” tinuta de catre Bogdan Bivolaru. Bogdan a inceput cu o scurta introducere despre ce inseamna JavaScript ca si limbaj de programare si a dat cateva exemple de aplicatii bazate pe JavaScript. Dupa aceasta scurta introducere, ni s-au dat mai multe detalii despre caracteristicile limbajului precum si despre capcanele care ne-ar putea incurca in testarea aplicatiilor de acest gen. Unul dintre exemplele date de Bogdan poate fi regasit si in poza de mai jos care se refera la testarea cross-browser(un exemplu bun si amuzant).

157

Cea de-a treia prezentare a abordat un subiect foarte interesant “Pairwise testing” dezvoltat de catre Catalin Pavalasc. Pe parcursul prezentarii, Catalin ne-a invatat cum sa folosim matricile ortogonale, ne-a explicat mai multe definitii ale termenilor runs, factors, levels care ne ajuta sa construim aceste matrici. De asemenea ne-a vorbit si despre avantajele acestei metode: reducerea drastica a test case-urilor necesare obtinerii unei acoperiri bune, peste 70% din defectele gasite pentru DBMS, device-uri medicale au fost identificate prin aceasta metoda.

Mai jos gasiti poze de la intalnire.

Prezentarile pot fi gasite aici.

Ne vedem data viitoare,

Andrei Pirvulescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *