Impresii dupa TestBash 2.0

Sandra Ilcus de la TdT Cluj a mers la TestBash 2.0 in Brighton, UK.
Iata niste impresii in urma conferintei:

“Imi pare bine ca am avut ocazia sa merg la conferinta, mi-a placut mult! 

Cu toate ca era “a one day testing conference”, nu a fost deloc vorba despre o singura zi. In seara dinainte, s-a organizat un pre-TestBash Meetup intr-un pub, unde am ajuns si eu. Mi-a placut ca lumea a fost foarte prietenoasa si gata sa isi impartaseasca experienta legata de testare, asa ca am socializat.

Conferinta propriu-zisa s-a tinut in Domul din Brighton, unde Lisa Crispin a facilitat cafeaua si ceaiul dinainte de inceperea prezentarilor. La 9:30, James Bach a inceput sa ne prezinte conceptul de “galumphing”, fiind urmat de Matt Archer, Seth Eliot, Amy Phillips, Bill Matthews, Tony Bruce si altii. Au fost multi speakeri, printre care nume destul de mari. 

Mi-a placut ca prezentarile erau scurte, de aproximativ 45 de min, iar doua-trei prezentari erau urmate de o pauza de jumatate de ora, in care puteai sa mergi si sa vorbesti cu speaker-ii. 
Mi-a placut prezentarea Lisei Crispin, pentru ca a fost interactiva, cerandu-le celor din public sa impartaseasca experiente despre cum au reusit sa invete/aprofundeze business-ul soft-ului pe care il testau. 
Un alt aspect care mi-a placut a fost faptul ca speaker-ii dadeau tot timpul exemple concrete legate de ce dificultati au intampinat ei, cum au incercat sa le rezolve, prin ce metode, astfel incat, personal, m-am “regasit” in multe dintre prezentari. 
Au fost si cateva prezentari care nu erau direct legate de testare, ci despre ce ne motiveaza pe noi, ca si testari, cum lucram bine intr-o echipa, cum diversi factori ne pot afecta munca, etc…

Conferinta s-a incheiat dupa-masa, dar a fost urmata de un post-TestBash Meetup intr-un alt pub. Din nou, schimb de experiente, zambete si voie-buna, schimb de carti de vizita, bere si lume multa.

As recomanda aceasta conferinta, mai ales ca este vorba de o zi, in care ai ocazia sa socializezi cu alti oameni, sa inveti lucruri noi, sa vorbesti direct cu speaker-ii.”

Mai multe detalii si la Ministry of Testing pe site: http://www.ministryoftesting.com/training-events/testbash/

Sa aveti o zi frumoasa,
Alina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *