Frumos: Learning to Test, Testing to Learn

 

Săptămâna aceasta, în cadrul Taberei de Testare Cluj, la prietenosul Cluj Hub, a avut loc probabil cel mai util meetup de testare la care am participat până acum: Learning to Test, Testing to Learn.

Având în spate o bogată experiență profesională și tehnologică, trebuie să admit că m-am dus la acel eveniment cu un pic din aroganța omului care consideră că, deși mai are destule de învățat, este improbabil să afle ceva interesant la un meetup de seară dintr-o miercuri oarecare, în cadrul unui proces de muncă, după muncă.

Și totuși, spre deosebit de plăcuta mea surprindere, acest meetup organizat sub egida EuroSTAR Conferences m-a ajutat să-mi cristalizez anumite informații legate de practica profesională pe care le făceam în mod natural, fără a aprofunda ceea ce – am aflat acum – se cheamă testing tours.

Cu siguranță că, schimbând proiectele pe care am lucrat de-a lungul timpului, a trebuit să fac diverse testing tours pe diversele aplicații de testat, doar că după acest meetup le pot și formaliza, într-o manieră deosebit de elegantă și utilă, cu implicații dintre cele mai benefice, atât pentru mine, ca profesionist, cât și pentru echipele în care mă găsesc.

Astfel, pentru cei care – din nefericire pentru ei – au ratat șansa de a învăța despre testing tours, recomandarea mea este să se documenteze pe cont propriu și, data viitoare, să vină la meetupurile noastre de asigurarea calității, pentru că suntem niște frumoși cu preocupări interesante și diverse.

1 thought on “Frumos: Learning to Test, Testing to Learn

  1. Are dreptate, Robin, intradevar a fost interesant meetingul acesta.
    Dupa parerea mea, tipul si subiectul workshopului a fost unul dintre motivele pentru care aceasta intilnire a fost asa de interesanta si educativa totodata. Explorand si facand brainstorming cu colegii tai din echipa, te ajuta sa-ti dezvolti diferite cunostinte, abilitati. Pe mine personal, m-a ajutat intelegerea perspectivei colegiilor mei, astfel acum ma gandesc si la mai multe situatii in cazul unui scenariu de testare. Multumesc pentru ocazie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *