Discutii de toamna la Iasi cu tematica analiza si proiectare in domeniul testarii

Si iata inca o intalnire de succes a comunitatii de testare sub egida Taberei de Testare Iasi si sponsorizata de Endava, intalnire din 17 Octombrie in care Raluca Gagea ne-a impartasit din experienta ei si lectiile invatate pe partea de Test Analysis and Design (prezentarea o gasiti aici) . A fost o prezentare cu clasa in cadrul careia s-au atins puncte ca: test basis, test condition, test case, test environment, testing structure si cum abordam cerintele. Zonele de discutie si conceptele cele mai antrenante au fost: test oracles, quality gates, knowledge transfer pack si test data.

Raluca nu a lasat pe nimeni sa plece cu mana goala: fiecare participant a avut pachetelul pregatit cu Requirements traceability si Use Case Model Example caldute proaspat scoase de la imprimanta, ca la mama acasa. Daca nu ai reusit sa ajungi si vrei sa afli despre cum gestionam requirement-urile, poti descarca documentele de aici si aici.

Invitatii au avut ocazia sa participe si la un exercitiu interesant de empatizare (exemple de transpunere aveti in sectiunea fotografii) cu celelalte roluri din cadrul unui proiect de dezvoltare software: s-a facut apel la calibrarea si armonizarea perspectivelor QA-ului cu cele ale PM-ului asupra obiectivelor testarii, cuvintele cheie fiind transparenta si proactivitatea. Punctul forte al acestei intalniri s-a constituit in incurajarea discutiilor, fiecare avand ocazia sa vina cu exemple/sugestii din experienta proprie. Am aflat cu aceasta ocazie ca exista niste standarde de securitate in domeniul cardurilor – Payment Card Industry Security Standards pentru cei interesati.

Toata lumea a avut de castigat, prezentarea reusind sa multumeasca o audienta variata: cei la inceput de drum in domeniul testarii interesati de good practices iar persoanele cu mai multa experienta profitand de perspective complexe asupra subiectului.

Daca este sa ne intrebam: pana la urma ce e asa de important din toata intalnirea asta, am putea sumariza: subiectul discutiei antrenant, Raluca s-a dovedit a fi foarte deschisa si bine pregatita pe subiectul prezentarii; intalnirea caracterizata de dinamism si interactiune constructiva, atmosfera degajata, comunitatea de testare din Iasi reusind inca o data sa stranga randurile spre a-si dovedi maturitatea. Felicitarile noastre merg spre toti participantii la eveniment: o alegere excelenta a modului in care sa-ti petreci doua ore din viata intr-o joi seara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *